top of page
Avtoservis-Kuk-Liptovska2-Konjice.jpg

Delamo po predhodnem dogovoru. Preverite razpoložljivost.

Avto Servis

Za vašo varnost vam nudimo: zamenjavo olja, filtrov, zavornih ploščic, diskov in še marsikaj. Tako opravimo najmanjša, preprostejša mehanična dela in vse do generalne obnove vozila.Hitri servis vključuje:Menjavo oljnega filtraMenjavo kabinskega filtraMenjavo zračnega filtraMenjavo filtra gorivaMenjavo motornega olja

Hitri servis omogoča, da sproti odpravljate napake in tako podaljšujete življenjsko dobo vozila.Če s pregledom odlašate, je strošek popravila lahko višji, saj s hitrim servisom preprečite večje napake, ki so lahko posledica dalj časa trajajočega zanemarjanja drobnih nepravilnosti.Servis se opravi glede na prevožene kilometre oziroma število let, odvisno kaj prej nastopi. Mali oz. hitri servis se izvaja glede na priporočila proizvajalca vašega vozila, po navadi 1x letno oz. po servisnih intervalih (na cca 15.000 km)

 

Mali oziroma hitri servis avtomobila skrbi za redno vzdrževanje tistih delov avtomobila, ki se redno obrabljajo in zahtevajo menjavo, ne predstavljajo pa velikega posega v avtomobil. Mali servis je tisti, ki skrbi, da je avto v odlični formi, pri njem pa se vedno opravi tudi diagnostika vozila, ki nas opozori na morebitne težave. Te lahko še pravi čas odpravimo in si tako prihranimo velike stroške ob večji okvari. Mali avtoservis opravimo glede na navodilo v servisni knjižici, na primer na 15.000 kilometrov – odvisno od znamke, modela in tipa vozila.Veliki servis vozila vključuje vse, kar opravimo pri malem servisu, poleg tega pa tudi večje posege v avtomobil. Običajno se opravi na 50.000 kilometrov ali več.Kaj je vključeno v mali servis?Redni hitri servis zahteva v prvi vrsti menjavo motornega olja in filtra olja, prav tako pa se preveri in po potrebi zamenja druge filtre: zračnega, kabinskega, filter trdih delcev pri dizelskih avtomobilih … Na avtomobilu se opravi računalniška diagnostika, ki opozori na skrite težave in nepravilno delovanje ali napake v agregatu, sicer pa se pregleda šasija, zavore, pnevmatike, tekočine, cevi …Mali servis je opravljen v kratkem času, torej lahko avto zjutraj zapeljete do mehanika in ga že čez nekaj ur spet prevzamete. Če imate avtomehanika, kot se šika, vas bo ta opozoril tudi na to, kaj bi veljalo zamenjati v kratkem času, spregledal pa ne bo niti malenkosti, kot je potreba po menjavi metlic avtobrisalcev ali slabše delovanje klimatske naprave.Kaj zajema veliki servis?Veliki avtoservis poleg omenjenega predvideva še menjavo zobatega jermena in napenjalcev jermena, vodne črpalke, menjavo mikro jermena, svečk, menjavo olja menjalnika … Podrobno se preveri zavorni in krmilni sistem, podvozje, hladilni sistem, izpušni sistem, včasih je potrebna menjava sklopke ali drugo popravilo.Veliki servis je torej zahteven in traja nekoliko dlje, zagotovo pa z njim ne gre odlašati zato, ker vas je strah, kako visoka bo cena. Oglasite se v Avtoservis Kuk in potrudili se bomo, da vam pripravimo kar najboljšo ponudbo..

bottom of page