top of page
Avto-Kuk-Vulkanizerstvo-Menjava-Gum-Lipt

Delamo po predhodnem dogovoru. Preverite razpoložljivost.

Vulkanizerstvo

Zakonsko določeni datumi uporabe pnevmatik za zimsko sezono: od 15.11. do 15.3. je obvezna zimska oprema: zimske pnevmatike z minimalno globino profila 3mm ali letne pnevmatike z minimalno globino profila 4mm in verige. V primeru snega je zimska oprema obvezna tudi izven določenih datumov. Vsi tisti ki se pogosto vozite v Avstrijo in Italijo je tam zakon od 1.11. do 15.4. Letna sezona: od 15.3. je dovoljena uporaba letnih pnevmatik z minimalno globino profila 1,6mm, v primeru snežnih razmer po tem datumu velja zakon za zimske razmere.

Vulkanizerske storitve, pregled in servis izpušnih sistemov, menjavo olja in akumulatorjev, žarnic, filtrov ter še mnogo več prepustite našim strokovnjakom.

 

Nakup pnevmatik

Naj gre za zimske gume ali letne pnevmatike, pri Avto Kuk d.o.o. poskrbimo, da je vaša vožnja varna. Izbirajte med priznanimi znamkami vrhunskih proizvajalcev pnevmatik za vse vrste vozil. Naročene pnevmatike pri nas ne le prevzamete, našim avtomehanikom lahko prepustite tudi njihovo montažo.

Menjava in popravilo pnevmatik

Naj vas letni čas ne prehiti. Oglasite se na Liptovsko cesto 2 v Avto Kuk d.o.o., kjer strokovno, hitro in po konkurenčnih cenah poskrbimo za menjavo in popravilo vaših pnevmatik. Naši izurjeni mehaniki vaše pnevmatike pregledajo, centrirajo in zakrpajo, vse z najsodobnejšimi vulkanizerskimi napravami.

Hramba pnevmatik

Ste vedeli, da lahko s pravilno hrambo poskrbite za daljšo življenjsko dobo vaših pnevmatik? pri Avto Kuk d.o.o. vam letne in zimske gume shranimo do naslednje sezone, ugodno in priročno. V hotelu za pnevmatike Vianor vas bodo vaše gume vedno počakale brezhibno shranjene.

Bogata izbira platišč

Ne le za pnevmatike, pri Avto Kuk poskrbimo tudi za vaša platišča. Med našim bogatim naborom aluminijastih platišč poiščite primerna za svoje vozilo. Ne veste katera izbrati? V kontaktni obrazec vnesite tip svojega vozila, proizvajalca in svojo homologacijsko številko in priporočili vam bomo prava.

Pnevmatike-Na-Zalogi-Kuk-Liptovska2.jpg
Znamke_Pnevmatike-AvtoKuk-.jpg

Nudimo vam vrhunske vulkanizerske storitve:

 

 • Montaža osebnih avtoplaščev

 • Elektronsko uravnoteženje

 • Centriranje pnevmatik

 • Najsodobnejša 3D Optika

 • Montaža tovornih avtoplaščev

 

Vodilni med njimi so Good Year, Dunlop, Michelin, Novex, Uniroyal, Sava, Fulda, Kleber, Debica in Barum.

Nekaj koristnih informacij:

Zakon o varnosti cestnega prometa v 114. členu določa, da morajo biti med 15. novembrom in 15. marcem vozila opremljena z zimsko opremo, med katere sodijo tudi zimske pnevmatike. Strokovnjaki priporočajo menjavo pnevmatik že konec oktobra oziroma v začetku novembra, ko temperature padejo pod 7 stopinj Celzija.

 

Četudi smo se vozniki na menjavo pnevmatik že zdavnaj navadili, pa običajno le malo vemo o razlogih zanjo, o vzdržljivosti zimskih pnevmatik in načinih, kako lahko sami pozitivno vplivamo na njihovo življenjsko dobo. Pred nakupom nove letne pnevmatike:Kar nekaj ljudi je, ki ne ve kakšne pnevmatike, morajo kupiti za svoje vozilo, saj ne poznajo dimenzij, zato vam bo lahko pri izbiri in strokovnimi nasveti lahko pomagalo strokovno osebje pri Avto Kuk.Letne gume imajo štiri oznake:Primer:205/65R15: pomeni širina, višina in premer.Pnevmatika je široka 205 mm, od platišča do roba pnevmatike je visoka 65%, premer je 15 inčev. Četrta oznaka pomeni hitrostni razred. Obstaja kar nekaj hitrostnih razredov, in sicer:

 • J (maksimalna hitrost je 100 km/h),

 • K (maksimalna hitrost je 110 km/h),

 • L (maksimalna hitrost je 120 km/h),

 • M (maksimalna hitrost je 130 km/h),

 • N (maksimalna hitrost je 140 km/h),

 • P (maksimalna hitrost je 150 km/h),

 • Q (maksimalna hitrost je 160 km/h),

 • R (maksimalna hitrost je 170 km/h),

 • S (maksimalna hitrost je 180 km/h),

 • T (maksimalna hitrost je 190 km/h),

 • U (maksimalna hitrost je 200 km/h),

 • H (maksimalna hitrost je 210 km/h),

 • V (maksimalna hitrost je 240 km/h),

 • W (maksimalna hitrost je 270 km/h),

 • Y (maksimalna hitrost 300 km/h).

 

Priporočamo izbor kakovostne pnevmatike, ki je primerna za vaše vozilo. Pri nas najdete širok izbor pnevmatik za vaše vozilo.

Imate vprašanje glede menjave pnevamatik, nakupa novih ali hrambe za naslednjo sezono? Pokličite nas na 041 755 500 ali

Vulkanizerstvo-Avto-Kuk.jpg

Centriranje koles z najmodernejšo tehnologijo – HUNTER GSP9700

 

Hunter GSP9700 meri radialne in bočne sile pnevmatike in pripravi navodila za reševanje in obravnavo problemov, ki jih drugi stroji za centriranje koles ne zmorejo.Hunter-jev GSP9700 je odobren in priporočen s strani proizvajalcev avtomobilov in preizkušen v tisočih mehaničnih delavnicah po svetu kot vodilen v centriranju koles, izračunavanju radialne sile in merjenju ekscentričnosti ter merjenju vlečne bočne sile pnevmatik.

 

Ekskluzivno merjenje s simulacijo ceste uporabi silo kot bi jo povzročila obremenitev do 635kg na pnevmatiko. Vrteči valj pritisne na pnevmatiko in zazna  neuravnovešenost kot so vibracije zaradi radialnih sil, vibracije zaradi ekscentričnosti ter napake v konstrukciji gume in kolesa. Za razliko od ne kontaktnega merjenja valj vzame vzorce celotne tekalne plasti pnevmatike skupaj z prispevkom bočnega dela, kar dodatno prispeva k kvaliteti vožnje.Tehnologija VoziNaravnost MBS meri bočne sile med GSP9700-jevim merjenjem s simulacijo ceste. Sistem GSP9700 nato informacijo o velikosti bočne sile poda setu pnevmatik ter prikaže na ekranu optimalno razporeditev le teh. Pnevmatike so označene in razporejene na vozilo tako, da zagotavljajo najmanjšo možnost vlečenja vozila in s tem najboljšo stabilnost smeri. Vlečenje ali zanašanje iz smeri, ki ga povzročijo bočne sile je lahko sistematično minimizirano, kompenzirano ali eliminirano.Obiščite nas in se prepričajte v vrhunsko tehnologijo in kvaliteto storitev, ki vam jo nudimo.

Hunter_GSP9700-2.jpg

Zakaj je Centriranje koles pomembno?

Hunter tehnologija omogoča najboljše nastavitve in rezultate:

bottom of page